Linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding expert

Het belang van een kwalitatieve linkbuilding strategie

Wat is een backlink en waarom zijn ze belangrijk:

Voor men aan een goede linkbuilding strategie begint moet men eerst een aantal zaken goed bergijpen.

Backlinks of inkomende links (IBL’s) zijn links die naar uw website zijn gericht en zijn de bouwstenen voor een goede SEO (zoekmachine-optimalisatie). Het aantal backlinks dat een website heeft, geeft een goede indicatie van de populariteit of het belang ervan bij zoekmachines. Zoekmachines, te weten Google, geven meer krediet aan websites met een groter aantal kwaliteitslinks en beschouwen die websites relevanter in een zoekopdracht.

kwaliteitslinks:

Het is niet voldoende om alleen een groot aantal inkomende links te hebben; het moeten kwaliteitslinks zijn. Voor zoekmachines om de kwaliteit van inkomende links te bepalen, wordt de inhoud van de site bekritiseerd. De inhoud van de websites met inkomende links moet relevant zijn voor de inhoud van uw site. Hoe relevanter de inkomende links zijn naar uw site, helpt bij het bepalen van de kwaliteit van de links. Als uw site over borstimplantaten gaat dan is het koppelen aan een site over Duitse herders niet relevant en daarom geen kwaliteitslink.

Het is gemakkelijk om een hogere ranking te krijgen met behulp van backlinks dan om zoekmachines met externe backlinks van andere sites te beïnvloeden. Daarom zijn backlinks zo belangrijk in een algoritme voor zoekmachines. Onlangs zijn de criteria voor zoekmachines voor inkomende backlinks van kwaliteit harder geworden. Dit komt door mensen die bedrieglijke tactieken gebruiken, zoals verborgen links of automatisch gegenereerde pagina’s waarvan het hele doel is om inkomende links naar andere webpagina’s te genereren. Deze pagina’s worden “link farms” genoemd en worden niet door zoekmachines verdrongen. Koppelbedrijven kunnen schadelijk zijn voor uw site als u een backlink met hen maakt en uw site mogelijk wordt verboden door google.

Door kwalitatieve backlinks te krijgen, trekt u bezoekers naar uw site. Je kunt niet zomaar een website bouwen en verwachten dat mensen je zullen vinden zonder in de juiste richting te worden gewezen. Mensen gebruikten voorheen reciprocal Links om dit te bereiken.

Reciprocal Links:

Reciprocal Links zijn in een recente Google-update besproken als een van de doelen voor de nieuwste filters. Om website-rankings te stimuleren via het aantal inkomende links, hadden webmasters wederkerige linkuitwisselingen afgesproken. Deze linkuitwisseling vindt plaats wanneer een webmaster een link op zijn website plaatst om naar een andere website van webmasters te verwijzen. Veel van deze waren geen relevante links en werden gewoon genegeerd door zoekmachines. De inkomende links werden niet geteld, maar de uitgaande links werden nog steeds geteld, waardoor de relevantie van veel websites werd verlaagd en waardoor ze van de Google-kaart werden verwijderd.

Google werkt aan een patent dat betrekking heeft op de populariteit van sites waarnaar wordt gelinkt en hoe betrouwbaar een site is waarnaar u een link legt vanaf uw eigen website. Dit betekent dat je mogelijk in de problemen komt om te linken naar een slechte site. Om ons hier nu op voor te bereiden, zouden we relevante sites moeten kiezen om naar te linken, sites die geen enorme hoeveelheid uitgaande links op een pagina hebben en sites die geen slechte SEO-technieken toepassen. Door al deze dingen te doen, kunnen we het risico verkleinen dat onze wederkerige links worden genegeerd.

Backlink Bombing:

Veel webmasters hebben meer dan één website, soms websites die met elkaar in verband staan. In dit geval moet u voorzichtig zijn met het koppelen van meerdere websites aan hetzelfde IP-adres. Als je tien gerelateerde sites hebt en je hebt een link naar elk van hen op een pagina die er slecht uitziet voor zoekmachines. Door te proberen backlinks te manipuleren door te veel links met hetzelfde IP-adres te hebben, wordt Backlink Bombing genoemd. In sommige gevallen is het goed om links met hetzelfde IP-adres te hebben. Als u bijvoorbeeld uw bezoekers extra middelen wilt bieden, zullen enkele hiervan geen kwaad, maar moeten ze zeker tot een minimum worden beperkt.

Anchor-tekst:

Anchor-tekst is ook belangrijk bij het maken van backlinks naar uw site. Ankertekst is wanneer een backlink een trefwoord bevat in de tekst van de hyperlink. In plaats van ‘Klik hier’ op uw website te plaatsen, moeten woorden worden ingevoerd die betrekking hebben op uw site. Als uw website bijvoorbeeld over borstimplantaten gaat, moet u woorden als ‘Borstimplantaten Q & A’ gebruiken voor uw hyperlink. Met behulp van de Backlink Anker Tekst Analyse Tool kunt u uw backlinks vinden en zien welke tekst wordt gebruikt om naar uw site te linken. Ik stel voor dat als de ankertekst niet correct wordt gebruikt op een site die naar u linkt, u deze website moet vragen om de ankertekst te wijzigen in iets dat relevante zoekwoorden gebruikt. Door dit te doen, zal het je kwaliteitsscore van de backlinks een boost geven.

Backlinks moeten prioriteit krijgen in uw zoekmachine optimalisatie vanwege hun belang. Hopelijk heb je begrepen waarom je site kwaliteitslinks nodig heeft. 

Wil je meer informatie over beste linkbuilding strategie voor 2019? Neem dan contact op met onze expert SEO

Close Menu