Waarom u een backlink SEO analyse moet uitvoeren van de concurrentie!

Wanneer u een backlinkanalyse van een concurrent uitvoert, beoordeelt u websites die zich in uw branche bevinden en / of deelt u een publiek dat vergelijkbaar is met het uwe. Tijdens dit onderzoek beoordeelt u de prestaties van uw website, het aantal backlinks en de algehele online autoriteit.

Een concurrent-backlinkanalyse helpt bij het bouwen van een digitale strategie voor uw website en stelt u in staat om:

Beoordeel de concurrentie in uw branche. Door websites van concurrenten te analyseren, kunt u zien hoe goed uw concurrenten presteren en richtlijnen opstellen voor wat u moet doen om met hen te concurreren. Als sites van concurrenten bijvoorbeeld een gemiddelde van 100 backlinks hebben, moet u mogelijk meer backlinks voor uw site maken als u een lager aantal heeft dan het gemiddelde in uw branche.

Kijk wat anderen in uw branche goed doet. Via een concurrent-backlinkanalyse ziet u het aantal en de kwaliteit van sites die linken naar uw concurrenten. Dit biedt inzicht in de reden waarom de sites goed scoren. Als de site van een concurrent op de eerste pagina van de zoekopdracht wordt weergegeven, kunt u de backlinkportfolio bekijken die hen geholpen heeft de juiste linkbuilding strategie te gebruiken.

Identificeer hoe u de strategie van een concurrent kunt emuleren om backlinks te verdienen. Wanneer u het backlinkprofiel identificeert dat uw concurrenten helpt te ranken in google, kunt u die informatie gebruiken om de positie van uw site te verbeteren door een strategie te ontwikkelen om backlinks te verdienen en kansen voor gastbloggen van dezelfde sites te vinden. We graag verdere helpen je!

Close Menu